Morot- & Pumpasoppa med Rosmarin & Fetaost
Gabriella´s MAT
Gabriella´s MAT
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g morötter
  • 450 g butternut squash, pumpa
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk havssalt
  • salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 200 grader Skala morötterna och pumpan. Skär pumpan i 2 cm tjocka skivor och dela på morötterna. Lägg dem på en ugnsplåt tillsammans med vitlöken, ringla över olivoljan och krydda med rosmarin och havssalt. Stek i ugnen i 20-30 min tills morötterna blivit mjuka och fått färg, koka upp buljongen under tiden. Ta ur grönsakerna ur ugnen och lägg dem i buljongen. Mixa allt med stavmixer och smaka av med grädde, salt och svartpeppar. Servera med fetaost och ett gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.