Extra lyxig blir den såklart med hemodlade grönsaker och egengjord äppelcidervinäger. Salladen blev snabbt barnens favorit och vi frågade en gång om innehållet
Jag gillar verkligen de asiatiskasmakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Dessutom laga vi en varm morot- och fänkålsallad med persilja och vitlök. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Måndag igen och ikväll serverades en vegetarisk soppa med tortellini ochasiatiskasmaker. Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar och skär champinjonerna i skivor
Blomkålsfalafel medasiatiskasmaker, zoodles och tahinisås. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Smaka av med salt, häll upp i djupa tallrikar, och garnera med fänkålsvippor. Den här alltiettfiskgrytan, eller kanske soppan, snoddes hastigt och lustigt ihop häromkvällen när vi kom hem sent från en heldag i stan
Den här grytan med afrikanska smaker är helt vegan, och smakar gott till ris eller quinoa. Det såg ju riktigt lovande ut för några dagar sedan med vårvärme, solsken, snödroppar och tussilago, men nu har det svängt med besked
Innanlår medasiatiskasmakeroch morotsknytePortioner. Blanchera morötterna, kyl i vatten, skär i stavar och ge dem grillmönster tillsammans med rödlöken
Som fördrink blandade jag bål med Pimm´s och nu när den inte längre bara finns i Systembolagets beställningssortiment tycker jag ni ska och testa den inför sommaren
Då är dessa små färsknytena med gurka, salladslök och asitiska smaker perfekta. Detta är inget recept man behöver följa till punkt och pricka, det viktigaste är att man smakar av färsen och är nöjd med balansen av sött, syrligt och salt
Ugnsbakad vitkål med umamismör och hasselnötter. Sorry, men hade kvar asieninspirerade ingredienser i kylen och då finns inget annat att göra än att använda dessa
och citronsaft. Strö på salt och peppar. Repa timjanen och strö över morötterna. 1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba morötterna väl i vatten eller skala dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.