23 h,
fördelat på: 15 min bak + autolys 30 min + 15 min bak +
10 h
jäsning/vila + 30 min bak + 8 h jäsning/vila i kylskåp + 1 h upptining + 15 min bak + 1 h jäsning + 15 min bak + 15 min gräddning + 30 min vila (ej medräknat matningen av surdegarna)
165 g
förberedd Vetesurdeg och 135 g förberedd Rågsurdeg
6
rågsiktskakor
410 g
Rågsikt
235 g
Vetemjöl
150 g
Vatten
225 g
Mjölk
165 g
Vetesurdeg
135 g
Rågsurdeg
100 g
Smör
105 g
Sirap
12 g
Salt
Lite brödkrydda efter tycke och smak
Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan. Det är lustigt det där med smaker och minnen och vad jag förknippar olika maträtter, kakor och bakverk med
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
När jag var liten hade vi nästan alltid köpevarianten hemma, så mjuka rågsiktskakormed smör och ost, prickig korv eller leverpastej och smörgåsgurka är saker man minns
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.