Mormors rågsiktskakor med surdeg
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 23 h, fördelat på: 15 min bak + autolys 30 min + 15 min bak +
  • 10 h jäsning/vila + 30 min bak + 8 h jäsning/vila i kylskåp + 1 h upptining + 15 min bak + 1 h jäsning + 15 min bak + 15 min gräddning + 30 min vila (ej medräknat matningen av surdegarna)
  • 165 g förberedd Vetesurdeg och 135 g förberedd Rågsurdeg
  • 6 rågsiktskakor
  • 410 g Rågsikt
  • 235 g Vetemjöl
  • 150 g Vatten
  • 225 g Mjölk
  • 165 g Vetesurdeg
  • 135 g Rågsurdeg
  • 100 g Smör
  • 105 g Sirap
  • 12 g Salt
  • Lite brödkrydda efter tycke och smak
  • Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.