Chokladkake-receptet har vi som tur är och för ett tag sedan ramlade jag över en chokladfrosting i the Hummingbird Bakery’s cookbook som smakade farligt lik mormors trots andra ingredienser
Rör ägg och socker pösigt och rör sedan ihop det tillsammans med smöret, som inte ska vara smält. Rör sedan ihop de torra ingredienserna tillsammans med smörsmeten, häll på den kalla mjölken som rörs ner och sist det kokande vattnet som också det rörs ner i smeten
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Mormors köttfärsrullader, 4 portioner. Den här maträtten har jag älskat så länge jag kan minnas. Min mormor gjorde alltid sådana här köttfärsrullader åt syrran och mig när vi var små, och vi åt dem alltid med stor aptit
Jag tror att det beror på att jag förknippar småkakefika med soliga stunder på mormors altan. Smörbakelser för tankarna till vinterfika hos mormor, jordgubbar och glass eller grädde (ibland med hembakade maränger) för mig till mormors uteplats, smörstekta skivor av kardemummasmakande vetelängder doppade i strösocker transporterar mig till farmors stuga vid en sjö i Småland, liksom nyfångad och halstrad abborre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.