Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och vatten och låt det bli fingervarmt 37°. Smula jästen i en bunke, blanda ner gräddeblandningen och rör om så att jästen löser sig
Idag gjorde jag en sockerkaka med chokladsmak. Fin sockerkaka. Och i stället för att ha smör och ströbröd i bakformen har jag smör och fin hackade hasselnötter istället
10 bitar. 1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, blanda mjöl, bakpulver och. vaniljsocker, vänd i detta. 2. Smält smöret och slå i vattnet, rör i detta i smeten
Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Glutenfri sockerkaka2 ägg. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.