Bröd och bullar får också en väldigt god och lite mildare smak än av ”vanlig” surdeg. Se bara till att ha gott om tid – vildjästa bröd går inte att stressa fram
Mina favoritbullar, som jag fick som barn hos min mormor, är inte bakade med kanel. Men visst är det smaskigt med nybakade bullar, så lite tips och inspiration vill jag gärna bjuda på
Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs. Påpåskafton kommer jag bjuda påpåskbuffé här hemma, och för att slippa stressa in i det sist förberedde jag med att steka köttbullar redan nu i helgen
Den som inte har tillgång till sådan prima service, får helt enkelt köpa sig en bit hel fransyska, skära den i två centimeter tjocka skivor, och banka ut dessa med hjälp av en köttyxa eller en kavel
Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre påandra ställen. Det ser ut som att många gör sista arbetsdagen innan semestern idag
Igår förberedde jag därför dagens middag med att koka potatis, pressa den och blanda till en smet/deg som det gick att forma bullar av, tärnade fläsk, skinka och lök som jag stekte och sedan fördelade i bullarna
Har man älgfärs i frysen så är det bara att sätt igång att rulla älgbullar. Det här receptet sätter fart på smaklökarna, köttbullarna har en annan smak än den vanliga klassiska viltsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.