Det här inlägget blir kanske lite OT eftersom bloggen främst handlar om söta bakverk. men faktum är att jag faktiskt bakar ganska mycket bröd också, helst surdegsbröd (Och japp, jag dricker gärna latte och är lite lätt miljömupp om någon har nån fördom de skulle vilja ha bekräftad
Smula jästen och blanda med mjölk och olja. Knäck ägget och rör så gula och vita blandas. Häll hälften av ägget i degen, resten sparas till att pensla bullarna med
mumsiga frallor. Nyårsdagen inleddes med nybakade frallor. Inte alls så komplicerat som man kan tro. Den här degen knådar du ihop på kvällen innan och ställer på en plåt att kalljäsa i kylen över natten
Så - här kommer ett snabbt, gott och enkelt recept på spontana morgonfrallor. Känner man för nybakat bröd på morgonkvisten är det trevligt om det är relativt enkelt, och om det går relativt snabbt att dra ihop
På morgonen klickar man ut degen och en kvart senare har du rykande färska morgonfrallor. Fick en hem en broschyr från Arla enbart med frukostinspiration
Ät och njut av morgonfrallorna. Nybakat bröd är ju bland det bästa som finns. Den senaste tiden har jag passat på ett testat två olika sorters frallor och idag tänkte jag ge er receptet på båda två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.