Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt
Krossa pepparkakorna till smulor, strö över ädelostkrämen. 10 pepparkakor. Smula ned ädelosten i en bunke, tillsätt färskosten och vispa ihop till en kräm
Skär centimetertjocka skivor av pepparkakan och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör. Koka ihop honung, olivolja, rosmarin och finhackat apelsinskal
Lägg två pepparkakor i varje glas och droppa lite glögg över pepparkakorna. Jultiramisu (4 port)Ingredienser4 äggulor4 msk strösocker1 äggvita500 g mascarpone1 citron24 pepparkakor1 dl glöggGör såhärVispa äggulor och strösocker poröst. 24 pepparkakor
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.