Jag har gjort både grönkålspesto till pasta, grönkålscrème till kött eller fisk både till vardags och fest och nu en salsa verdepå grönkål som först serverades med rostad pumpa och fisk varefter resten av salsan slank ner i en sås till stekt kyckling
1 kruka koriander. 2 vitlöksklyftor. ½ tsk spiskummin. ½ tsk salt. 1 msk vitvinsvinäger. 1 dl olivolja. Dela koriandern och lägg i mixern, även stjälkarna
Fyll sen pajen med grönsakerna och häll på kesoblandningen. Skiva tomater, hacka soltorkade tomater, tina spenaten om den är fryst och finhacka basilika
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades med parmaskinka och lite basilika
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Raw tomatsås med vitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Den här rackaren åt vi då till risotton på ett rostat surdegsbröd. Påminner om hummus. 1 burk (à 410 g) stora vita bönor1/2–1 vitlöksklyfta1/2 kruka basilika1/2 msk citronsaft2–3 msk olivoljaflingsaltsvartpeppar från kvarngott ljust bröd, grillat eller rostatHäll av spadet från bönorna och skölj dem ordentligt i durkslag i kallt vatten. Mixa bönor, vitlök, basilika, citronsaft och 2 matskedar av olivoljan med mixerstav. 1/2 kruka basilika
Yield. 8st. Cook Time. 5 Min. Grillad baconlindad ost (la vache qui rit). Servings. 4. 30 Min. Grillad karré med chilivitlökschampinjoner, knipplök, la vache qui
4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.