Jordgubbar ”Mojito” med sabayonsås. Mojito är en av mina favoritdrinkar. Jordgubbar marinerade i mynta och lime med romindränkt sockerkaka och fluffig sabayone
Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig. Den passar som förrätt i något mindre portion, lätt sommarlunch tillsammans med bröd, eller lägg till salami eller laxskivor för en lätt matigare sallad
Kanske en sväng till brorsan med familj som bor här i närheten. Jag tänkte tipsa om en riktigt god och fräsch efterrätt – Limemarinerade jordgubbar med mascarponekräm
Fyll glasen med is och häll upp drinken. Garnera med mynta. Gör så här. Stöt myntan lätt i en karaff. Häll på mangojuice, agavesirap och limesaft och skrapa ner passionsfrukterna
En Genoise är en slags sockerkaka som inte innehåller ngn jäsninsmedel i form av bakpulver eller bikarbonat, istället handlar det om att vispa in mycket luft i kakan genom lång vispning över vattenbad
Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska. För visst är bilden av den svenska Midsommaren traditionell dans kring en blomsterprydd stång, folkdräkter med svängande kjolar, fiol och dragspel, lekar på en äng med höhässjor som bara doftar sommar
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.