Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter
När jag var liten bakade min mamma allt matbröd och kaffebröd. Idag är det annorlunda och det kostar inte många kronor att köpa en limpa eller en påse bullar
Man tar en chokladtårtbotten, delar den så man får två bottnar, sen smetar man ut ett regält lager med frosting på ena bottnen och lägger över den andra
Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål. Rör ner den krossade dajmen och till sist det smälta smöret
Jag bloggar tyvärr inte så mycket som jag hade önskat, och jag har verkligen världens sämsta ursäkt – min dator är så fullknökad att jag får varningsmeddelanden hela tiden om att jag måste rensa, och när ska jag hinna sätta mig ner och göra det
Fördela degen i formen platta till och grädda i 15-20 min. Lättbakade havrekakor med en nougat topp. 9 dl havregryn3 dl strösocker300 gr smält smör3 tsk bakpulver
Den här tårtan är supergod och alla kan baka den, jag lovar. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning tills smeten blir vit och skummig
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Varje bit av tårtan sätter sina spår av nougat, choklad och kaffe i din mun. En gräddklick till som smaksatts med lite vanilj och den perfekta tårtan till någon av påskens många matstunder är serverad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.