Hej vänner ♥. Gårdagens snabba middag fick bli köttfärsfylld aubergine. Därför bjuder jag er idag på ett enkelt, men väldigt gott och snabblagat recept på bra vardagsmat Jag har tidigare gjort en vegetarisk variant och den hittar du här
Gröpa ur auberginerna tar sin lilla tid, men det gör man medans köttfärsen puttrar och urgröpet kan man sedan hacka och tillsätta i grytor, köttfärssås eller lasagne
Fräs nötfärsen tillsammans med fruktköttet av auberginerna. För mig blev det mer köttfärsröra än vad som fick plats i auberginerna så jag fyllde även två paprikor med samma fyllning
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. 2 stora auberginer
Börja med att skala och hacka lök och vitlök och stek mjuk i olivolja i en stekpanna i ca 4-5 min. Toppa med smulad fetaost och ställ in i ugnen igen i ca 5-10 min
Dela på längden i fyra delar och skär sedan i cm-stora bitar. Till 4-6 portioner så behöver man. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 min. Gratinera i ugn 200 grader i ca 30-40 minuter. ca 30-40 minuter Se
Jag hade nu till en normalstor ugnsform 4-6 portioner ca 1½ av vardera aubergine och zucchini. 1-2 tsk timjan (eller annan örtkrydda). 4-6 portioner ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.