1450 g
lammstek 1 tsk oregano 2 tsk persilja 1 tsk salt 1 krm peppar 25 g smör
1 Guasacaca3
avokado 150 g fryst koriander 1 krm paprikapulver 2 klyftor vitlök 0,5 gul lök 1 tsk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 50 g persilja
1 Sötpotatismos
5 sötpotatisar 250 g fetaost 1 dl matlagningsgrädde 50 g koriander 1 krm salt 1 krm pepparSätt ugnen på 150 grader. Krydda lammet med salt, oregano, peppar o persilja. Bryn i pannan med smör och lägg i ugnen tills lammet når 60 grader i innertemperatur. Mixa avokado, koriander, paprikapulver, vitlök, persilja, gul lök, olivolja och vinäger tills det blir en kräm. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen på längden, potatisen skall lagas i ugn med skal på sedan skalas det bort efteråt, och lägg dem på plåten. Inget smör eller olja används här. Tillaga mitt i ugnen i ca 60 minuter eller tills de är mjuka, låt dem svalna och fortsätt med lammet. Skala potatisen efter att den har varit i ugnen och blanda den till en puré tillsammans med matlagningsgrädde, koriander, salt och peppar, lägg det i en skål (ugnsfast form) och varva purén med fetaosten (lager på lager). Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Lammlägg med rotfrukter. 800 – 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor). lammlägg, lergryta, rödvin, rotfrukter 900 gr skivat lammlägg med ben (4 tjocka skivor)
Ett recept som går från blogg till blogg, men jag tror det är som med viskleken, ni vet den ena viskar till den andra osv och det som den sista i kedjan berättar är inte alls vad som viskades från början
Man tager vad man haver. och ibland lyckas man bättre än andra gånger. Här i Spanien har jag inte samma utbud av ingredienser eller köksgrejer som hemma men det ger mig en extra kick att tänka ut nya saker att använda
Det ville sig så väl att det serverades grillat lamm från Bjumisträsk utanför Kalix. Vi har några vänner med anknytning därifrån vars föräldrar håller lamm som vi brukar hälsa på på somrarna
Har haft två stycken lammnackar i frysen ända sen sommaren. Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Denna syrligt fräscha moussetårta har verkligen gått hem hos alla i min familj, till o med barnen gillade den fastän den inte är så söt som vanliga moussetårtor brukar vara
2-2,5 kg hel lammstek med ben. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader
Jag har aldrig ens tänkt eller gett mig i kast med att baka någon prinsesstårta. Men idag fanns det en stor anledning, nämligen den nya lilla kunglighet som föddes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.