När jag var i stugan förra veckan bakade jag en mjuk kaka i mindre långpanna. Min mamma prenumererar på tidningen Hembakat och jag hugger den direkt när jag kommer dit
Mjuka, nybakade kakor med bär och vaniljsås är en klassisk sommardessert som aldrig går ur tiden. Och lika uppskattad sommar som vinter, eller som nu när vi har riktigt höstrusk ute
Jag är från födseln marinerad i olivolja. Min pappa italienaren använder den till allt. matlagning (naturligtvis), som smörolja till dörrar, till att fixa trilskande pianotangenter, som allmänt medikament, till att valla skidor
EN KAKA. 3 dl mandelmjöl4 ägg100 g smör½ dl vispgräddeca 75 g sukrin eller sötströca 3 tsk (eller efter smak) santa maria pepparkakskrydda2 tsk bakpulvervaniljpulver eller några droppar stevia vaniljLite kokosflingor till formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.