Inlägget Mjukpepparkakamedlingon & creamcheesefrosting dök först upp på Hannas Bageri. Passar på att skriva lite på ett arbete och kanske (bara kanske ) äta den sista biten av den mjukapepparkakan från gårdagens adventsfika
Bland annat denna Mjukapepparkakakommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hosossmed några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Förra året så bakade jag den godasteoch saftigaste mjukapepparkakan jag någonsingjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkakaochihopmedcreamcheesefrostingen är den helt underbar
Garnera medlingon. Känn med en sticka om den är färdig. Blanda i filmjölken. 12 dl strösocker. 11 dl farinsocker. 175 g smör. 11 dl filmjölk. 14 dl vetemjöl. 11 tsk vaniljsocker. 12 msk pepparkakskrydda. 11 dl lingon. 1smör till formen. 1ströbröd till formen. 12 dl florsocker. 11 ½–2 msk vatten. 1lingonSätt ugnen på 175 grader. 1Smörjoch bröa en rund pepparkaksformsomrymmer cirka 2 liter. 1Vispa ägg, strösockerochfarinsocker fluffigt. 1Smältsmöretoch dra av kastrullen från plattan. 1Blanda ihopoch sikta alla torra ingredienser. 1Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen. 1Häll smeten i formenoch sätt in den mitt i ugnen i 45–50 minuter. 1Blanda florsockeroch vatten till en glasyr och ringla över kakan
Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Tillsätt de frysta lingonen direkt i smeten så att de inte börjar vätska ur sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.