1 ca
15-20 färska plommon, halverade och urkärnade
1
florsocker
14 dl
vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk malen kardemumma 1 nypa salt 2 dl strösocker 3 ägg 2,5 dl grekisk yoghurt, eller gräddfil 1 tsk vaniljsocker 0,66 dl rapsolja, eller annan neutral olja 4-5 msk muscovadosocker ca 15-20 färska plommon, halverade och urkärnade
1 Servering
florsockerSätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en rund form, ca 20 cm. Ställ formen åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en skål. Vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna i tre omgångar, blanda eller vispa väl emellan. Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. Strö muscovadosocker i botten på formen. Lägg plommonhalvorna med insidan neråt och täck hela botten. Häll smeten över plommonhalvorna och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen för ca 45 minuter till 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Låt kakan svalna något i formen innan du vänder den upp och ner över ett serveringsfat. Sikta eventuellt lite florsocker över kakan innan servering.
Bred ut glasyren på den mjuka kakan. Fler mjuka kakor hittar du HÄR >>. Steg 1, Mjuk kaka. Nedan hittar du 3 till goda mjuka kakor - Länk till recepten under bilderna
Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.