Mjuk plommonkaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk malen kardemumma
  • 11 nypa salt
  • 12 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 12,5 dl grekisk yoghurt, eller gräddfil
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 10,66 dl rapsolja, eller annan neutral olja
  • 14-5 msk muscovadosocker
  • 1 ca 15-20 färska plommon, halverade och urkärnade
  • 1 florsocker
  • 14 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk malen kardemumma 1 nypa salt 2 dl strösocker 3 ägg 2,5 dl grekisk yoghurt, eller gräddfil 1 tsk vaniljsocker 0,66 dl rapsolja, eller annan neutral olja 4-5 msk muscovadosocker ca 15-20 färska plommon, halverade och urkärnade
  • 1 Servering florsockerSätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en rund form, ca 20 cm. Ställ formen åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en skål. Vispa strösocker, ägg, yoghurt och vaniljsocker i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna i tre omgångar, blanda eller vispa väl emellan. Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet. Strö muscovadosocker i botten på formen. Lägg plommonhalvorna med insidan neråt och täck hela botten. Häll smeten över plommonhalvorna och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen för ca 45 minuter till 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr. Låt kakan svalna något i formen innan du vänder den upp och ner över ett serveringsfat.  Sikta eventuellt lite florsocker över kakan innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.