Rör matfett och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i fil och sylt. Blanda mjölet med kryddorna och bikarbonaten och rör ner i smeten. Häll upp smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Baka kakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 55 minuter. Låt svalna. Servera gärna vispad grädde med lingonsylt i till kakan.
Häll smeten i en långpanna, smord eller med bakplåtspapper. Strö rikligt med strössel över kakan. Efter en kalasvecka är vi nu tillbaka i vardagen med en helt vanlig vecka framför oss och vi börjar med denna måndag
Det som gjorde just denna kakan så himla saftig var just för att jag hade i lingonsylt (som var gjord på lingon som jag plockade för några månader sedan dessutom)
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. Här kommer en glutenfri mjukpepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Tillsätt äggen, det smälta smöret och lingonsylten. )Om man inte orkar eller har lust att baka pepparkakor kan jag tipsa om denna superenkla mjukapepparkakamed cream cheese-frosting och lingon
-) Lagom till adventsfikat bjuder jag här på en riktigt härlig mjukpepparkaka Det tog ett par försök men trägen vinner och till slut hittade jag en variant som passerade sambons kvalitetskontroll med högsta betyg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.