Mjuk pepparkaka med lingon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl farinsocker
  • 175 g smör
  • 11 dl filmjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 msk pepparkakskrydda
  • 11 dl lingon
  • 1 smör till formen
  • 1 ströbröd till formen
  • 12 dl florsocker
  • 11 ½ –2 msk vatten
  • 1 lingonSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Smörj och bröa en rund pepparkaksform som rymmer cirka 2 liter.
  • 1 Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt.
  • 1 Smält smöret och dra av kastrullen från plattan. Blanda i filmjölken.
  • 1 Blanda ihop och sikta alla torra ingredienser.
  • 1 Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten, vänd i lingonen.
  • 1 Häll smeten i formen och sätt in den mitt i ugnen i 45–50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig.
  • 1 Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakan. Garnera med lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.