150 g mjukt smör. 150 g mjukt smör. I år kommer det att bli många recept innehållande saffran i adventskalendern, dels för att saffran är så sablans gott men också för att jag har väldigt mycket saffran i skafferiet
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkaka och ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Mjukpepparkaka är en riktig klassiker och doftar jul. Den är god som den är, men vill du lyxa till den lite så lägg på en härlig frosting och garnera med några lingon
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kryddnejlika i en djup tallrik
I år tog jag ut svängarna lite mer när jag gjorde tilltugg till ett glöggmingel och bakade en mjuk, glutenfri, pepparkaka som jag täckte med en frosting gjord på mögelost och cream cheese
Bland annat denna Mjukapepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.