Mjuk pepparkaka med färskostfrosting
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 13 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl mjölk
  • 11½ msk pepparkakskrydda
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12 tsk bakpulver
  • 13½ dl vetemjöl
  • Granatäpple
  • 150 g Mjukt smör
  • 13 dl Florsocker
  • 12 tsk Vaniljsocker
  • 1150 g PhiladelphiaostSätt ugnen på 175 grader
  • 1 Fäst bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Smöra botten och kanterna
  • 1 Smält smöret och låt det sedan svalna något
  • 1 Vispa ägg och strösocker riktigt poröst.
  • 1 Vispa ned det smälta smöret och mjölken i äggsmeten
  • 1 Blanda pepparkakskrydda, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • 1 Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i smeten.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  • 1 Låt kakan svalna helt medan du gör frostingen
  • 1 Vispa alla ingredienser till frostingen och bred över kakan
  • 1 Kärna ur granatäpplet och strö över kakan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.