Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 14 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 13 dl filmjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 msk kanel
  • 12 tsk malen kryddnejlika
  • 11 msk malen kardemumma
  • 11/2 msk malen ingefära
  • 11/2 msk bikarbonat
  • 1 ev tinade lingon att garnera med
  • 1150 g smör, rumsvarmt
  • 1300 g färskost, typ philadelphia
  • 18 dl florsockerSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget och tillsätt filmjölken.
  • 1 Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet.
  • 1 Häll smeten i en långpanna, cirka 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter.
  • 1 Ta ut och låt svalna.
  • 1 Gör glasyren. Rör ihop smör, färskost och florsocker i en skål och bred ut över kakan.
  • 1 Skär kakan i lagom stora munsbitar. Garnera gärna med lingon vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.