Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. 1Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Idag vill jag bjuda er på mycket god mjukkakamed banan, citron, och vallmo. Denna mjukkaka är nästan naturligt sött , tack vare banan och också glutenfri då använde jag havremjöl
En härligt saftig glutenfri mjukkakamed smak av apelsin, kokos och kondenserad mjölk. Men, och ni förstod väl att ett sådant var på kommande, nu har jag kommit på ett riktigt bra recept på glutenfri mjukkaka i kakform
Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås. Här har jag gjort en härlig långpannekakamed havtorn och blåbär ochmed en hint av kardemumma
För att laga Mjukkaka utan ägg, gluten och socker1. Gör ett snabbt uppkok av fiberHusk och vatten under vispning så att konsistensen blir lik rå äggvita2. Vispa med elvisp fiberHusk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter3. Smörj en 1,5 liter form, strö med cocos (eller polenta)6. Grädda i 175 grader i 45 minuter Husk-uppkoket tillsammans med det smälta smöret/margarinet och mjölken/vattnet och druvjuicekoncentratet i 3-4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.