150 gram
smör smälts och får svalna.2 ägg och 2 dl socker vispas pösigt.4,5 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker blandas och tillsätts.Pressa apelsiner så att du får 1,5 dl saft. Ha i smöret och den pressade apelsinsaften.Häll smeten i en mindre långpanna ca 20 * 30 cm.Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.När den svalnat glaseras den. Blanda 4 dl florsocker och pressad apelsinsaft.Smält choklad och ringla över.
Vispa de rumsvarma äggvitorna tillsammansmed ett par droppar citronsaft till ett fast vitt skum. Häll tillbaka jordgubbsmassan i den nu rengjorda kastrullen
Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små apelsinbitar och rulla ihop till en rulle
Hjälp till att putta ner kakan och hjärtan om dom följer med pappret. Förbered ett bakplåtspapper med socker och vänd kakan ner på den när du tar ut den ur ugnen
En god kopp te med en liten kaka är ju aldrig fel. Doppa ena kanten på varje kaka i chokladen. Varför inte köpa det i Allahjärtans dag present tillsammansmed en liten påse med kakor
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
Skär det kalla smöret i kuber och vispa ihop det med sockret. Var försiktig så att du inte förstör formen av hjärtana men missa inte att fyll ut överallt med den ofärgade degen
Vispa äggvitorna tillmjukt skum. Sikta ner kakao och majsstärkelse i marängen. På fredag är det allahjärtans dag och det är säkert en hel del som funderar på vad man ska laga för mat där hemma om man inte lyxar till det med restaurangbesök
Det blev en kola aktig mjukkakamed en liten bränd karamell aktig smak, fylld i mitten med geléhallon, som dessutom smälte en aning längst ner i djupet av "vulkanen" för gelé hallonen kom dit när kakan var varm, riktigt lyckat när man skar ut en bit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.