Att blanda egen glutenfri mjölmix på naturligt glutenfria mjöler är både enkelt och roligt. Receptet på den här mjölmixen kommer från boken "Gott utan gluten" och kan användas till söta bakverk och bröd
Oftast använder jag nästan aldrig recept som innehåller mjölmix. Men nu har jag testat ett recept som innehåller mjölmix och då är det ju även bra att ha en mjölmix
Det här receptet hittade jag hos Fullkorns Fia - så mycket bättre än det man köper. 3 dl rismjöl2 dl bovetemjöl1 dl majsmjöl1 dl majsstärkelse1 msk fiberhusk
Foto ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor och desserter. Fotograf. Eva Hildén Smith. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Nilla's Kitchen. Här kommer en liten vårpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Glutenfria mjölmixer. När jag nu har blivit nyfiken på att baka och laga mer med glutenfria råvaror har jag börjat titta på innehållsförteckningarna på många av de glutenfria mjölmixer som finns
Jag tänkte testa baka utan färdiga mjölmixer med vetestärkelse. Jag försökte läsa mig till hur man gör och vad man använder för ingredienser för att lyckas och kom fram till att det bästa är att blanda en egen mjölmix
Jag antog utmaningen. Att ta fram ett veganrecept på tårtbotten utan allt. nästan. Och visst gick det. Receptet är väldigt enkelt och med få ingredienser som går att byta ut
Gillar ni att baka, men tycker ändå det är bekvämt att utgå från en färdig glutenfri mjölmix. Tja, i så fall tycker jag absolut ni ska slå flera surrande flugor i en endaste smäll, beställa några påsar mjölmix från Chrisbel och sätta igång att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.