Mjölkfripotatisgratäng. Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt smör. Han älskar potatis och speciellt potatisgratäng och det var en självklarhet att det skulle bli det till köttet
Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Mjölkfria våfflorVäldigt många9 dl vetemjöl1 dl maizena1 1/2 dl socker1 tsk salt1 liter vatten6 ägg170g mjölkfritt margarinBlanda mjöl, maizena, socker och salt i en bunke. 170g mjölkfritt margarin
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Hursomhelst, den här moussen är helt mjölkfri - och glutenfri förstås - och passar därför de flesta. En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.