(Efterrätten var en grym mjölkchokladpuddingmed punchgrädde. Vi har haft mina föräldrar på besök i helgen, och för söndagens middag kände jag starkt för att sätta ihop en meny med lite mer klassiska, svenska smaker
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i punschgrädden. Om kompotten är för lös, så lyft ur päronen och koka ner vätskan och blanda sedan ihop med päronen igen
Servera medpunschgrädde eller glass. Blanda dem i en bunke med socker, kanel och stött kardemumma. Smörj och bröa en 26 cm form med löstagbar kant. Grädda ca 1 timme och 10 min på nedersta falsen i ugnen, täck eventuellt med bakplåtspapper om kakan ser mörk ut. 5 medelstora äpplen
Servera pannkakorna med björnbärssylt och grädde. Björnbärssylt med vanilj. PANNKAKOR MED BJÖRNBÄRSSYLTOCH PUNSCHGRÄDDE4 portionerBjörnbärssylt med vanilj. 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk vaniljsockersmör eller margarin till stekningPunschgrädde. Låt smeten svälla i kylen ca 30 minuter och gör punschgrädden under tiden
Servera salladen medpunschgrädden. Vispa grädden och smaksätt med punsch eller arraksarom. GRAPEFRUKTSALLAD MEDPUNSCHGRÄDDE4 portioner2 grapefrukter, gärna blodgrape1 banan1 päron2 kiwifrukter eller 100 g gröna druvor2 msk hasselnötskärnorPunschgrädde. 2 dl vispgrädde2 msk punsch eller arraksaromSkär grapefrukten tvärs över i halvor och gröp ur dem med en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.