Jag provläste Roy Fares bok "Sweet" och fastnade för mjölkchokladpannacotta med daimkrisp på. Den här pannacottan var väldigt mjuk och len i konsistensen som mötte de krispiga daimbitarna
Den italienska desserten pannacotta är så enkel att göra men ser så proffsigt ut ändå. Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Sortera bilarna i de olika färgerna. Häll upp 3 dl grädde i en kastrull och värm upp på svag värme häll ner 40- 50 sorterade småbilar i en av färgerna och rör om tills allt har smält
Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Till mitt dessertbord bakade jag allt själv, alltså var all godis hemmagjort. Dels för att jag ville testa lite olika nya recept och dels för att jag tycker att allt smakar bättre hemmabakat, utan konstiga tillsatser =)
Pannacotta är en av de lättaste och godaste efterrätterna att bjuda på. Pannacotta kommer från norra Italien och betyder kokt grädde och grundsmaken är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.