Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
en brownie medvitchoklad istället för vanligt som får en seghet avmuscavadosockret. Vispa smör, strösocker, muscavadosockeroch vaniljsocker vittoch krämigt
Här kommer ett recept på en riktig pralintårta medvitchokladoch karamelliserade pekannötter. Tårtbottnarna med banan gör tårtan riktig saftig och det är inget extra socker i ganachen förutom den vitachokladen så tårtan kändes lagom söt
Rör därefter smeten blank med en träslev och täck över. med plastfolie. Receptet kommer från boken Lyxlagat sött & gott av Frederik Zäll och Daniel Roos
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Blanda ned hälften av den vispade grädden. Jag tillsammans med mina fina vänner Lisa och JennieIgår hade vi en jätte trevlig midsommarafton, med allt som hör till
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron ochvitchoklad, i miniformat. Jag gillar att göra kakor och bakverk i små storlekar, inte bara för att det blir så söta utan också för att jag tycker ibland att det kan bli lite för mycket av det goda, så att säga
Skulle dock ha plattat till degen (längderna) något mer så kakorna blivit lite tunnare än vad dom var, så ett tips är att platta till dom något mer än vad jag gjorde innan dom åker in i ugnen
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, ochmed ett kul täcke av cornflakes, mandel ochvitchoklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.