Ja måste bara dela med mig av mitt favoritbröd just nu. underbar benämning)½ paket jäst2 tsk salt + 1 msk honung5 dl fingervarmt vatten + 1 dl mjölk2 msk olja (raps- oliv- eller valnötsolja till valnötsbröd)2 dl grahams- eller rågmjöl150 gr valnötter600 g vetemjöl (10-10 ½ dl)1 dl sesamfrö eller solrosfrö till utbakningenRör ihop degen och låt den jäsa 1-1 ½ timme i rumstemperatur
Mitt nya favoritbröd, ett riktigt superfoodbröd. Grädda i mitten av ugnen i 40-50 min. Jag vet att det är stora ord, men jag står verkligen fast vid dom
Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 50 min. Ett egenkomponerat recept på ett bröd med mycket protein och bra fetter från nötter och frön men med ytterst lite kolhydrater
Detta valnötsbröd är en av mina favoriter. Skriv utFacebookTwitter Valnötsbröd. Kanske är ni fler där ute som brukar bli sugen på att tillbringa mer tid i köket nu när hösten kommer
Grädda brödet mitt i ugnen i 30 minuter, tills brödet fåt fin yta och är genomgräddat. Någonstans runt halvåret börjar många bebisar äta flera mål mat om dagen, då man kommit förbi det första smakportionsstadiet
Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.