Jag vet det är. vinter i vi ska äta mer nu när vi inte behöver gömma oss i vassen länge men vad. sägs om en sallad som lättar på bältet nu när vi trycker i oss all julmat
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
TonfiskenPensla och krydda med följande. Oliv/örtsmörca 6-7 kalamata oliver (utan kärnor)1 knippe färsk oregano75g rumsvarmt smör1 pressad vitlöksklyftaFlingsaltSvartpeppar Mixa samman i matberedare eller med mixerstav
Fräs det med lite olja i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Häll lite tomatsås i botten och varva sedan med lasagneplattor, tomatsås, ostsås oliver och soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.