Mintkyssar till påsk – recept på ”stekta ägg”
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 dl strösocker
  • 12 dl vatten
  • 12 msk glukos
  • 110 droppar pepparmyntsolja
  • 150 g smält choklad
  • 130 NonstopSmält socker, vatten och glukos i en kastrull. Koka till en temperatur på 120 grader.
  • 1 Häll sockerlagen i en oljad (neutral rapsolja) rostfri skål. Låt den svalna cirka 10 minuter.
  • 1 Sätt skålen över kokande vatten och rör i pepparmyntsolja. Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen!
  • 1 Klicka ut små rundlar på bakplåtspapper och låt stelna.
  • 1 Smält chokladen och klistra fast Nonstop på mintkyssarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.