När man som jag gärna höftar i ingredienser när jag lagar mat behövs det några omgångar för att hitta tillbaka de gånger jag glömmer skriva upp vad jag håller på med där
2016. I och med dagens inlägg här på bloggen så har jag skrivit 1000 blogginlägg. Låter helt sjukt mycket, men så blir det om man skirver ett inlägg om dagen i ett par år
Två stycken olika GRANOLA. 31 januari 2017, 19. 38. Här har vi två supergoda varianter på granola. De är så smaskiga att vi gärna knaprar på det som snacks också
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Traditionell ischoklad. Ingredienser. 400 g mörk choklad. 200 g kokosolja. Gör så här. Smält choklad och kokosolja på låg värme tills det är helt smält
Ingredienser1 klump kakaolikör/massa alternativt cacaonibs2 bananer, frysta i bitar3 msk kakaopulver1/2 tsk vaniljpulver3 msk mörk agaveCirka 1 dl kokosvattenGör så härTag fram de frysta bananbitarna 5-10 minuter innan du börjar så att de mjuknar en aning
Botten och lock3 dl cashewnötter1 dl linfrön2 dl dadlarEn nypa salt1-2 tsk kardemumma1 msk kokosoljaVatten efter behov (degen ska gå att forma)Mixa cashewnötter och linfrön till mjölMixa ner dadlarnaMixa ned resten av ingredienserna
Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
2 dl Oatly imat. 2 dl ljus sirap. 2 dl strösocker. ev 1 krm bakpulver (går att hoppa över, det är till för att knäcken inte ska bli stenhård, som glas)
Det här har varit det längsta uppehållet sedan jag började med bloggen. En hel vecka mellan inläggen. Ledsen för det, men det har bara varit en sådan vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.