Mint och choklad är verkligen några av mina absoluta favorit kombinationer. dark chocolate, chocolate fudge sauce, meringues or other goodies for toppingHow to
mint and chocolate. Melt the chocolate carefully. These particular mintchocolate cupcakes are topped with the Swedish candy Marianne – but any type of mintchocolate candies will do
Så mint var verkligen ett bra tillskott. Ironiskt att jag fryser så mycket när jag skriver det här inlägg att jag nu måste avbryta för att koka mig lite te haha
Jag har förutom basreceptet även haft i 1 tsk pepparmintsolja i smeten. Glasyren är gjord av ca 2 dl florsocker, 0,7 dl mjölkfritt margarin, 0,5 dl kakao, 0,5 tsk vaniljsocker, o,5 tsk pepparmintsolja och 1 msk sojamjölk. 5 tsk pepparmintsolja och
Istället för Nustevia cocoa-mintsirap kan man använda pepparmintextrakt och något sötningsmedel eller varför inte testa att smakasätta den med något annat
Chocolate & Hazelnut Brownies225 g rumsvarmt smör360 g strösocker (4 dl)80 g kakao (2 dl)95 g ljus sirap (3/4 dl)nästan ½ tsk salt4 stora ägg150 g vetemjöl (2½ dl)2 dl rostade och skalade hasselnötter1 dl hackad mörk chokladChocolate Fudge Frosting150 g vispgrädde (1½ dl)50 g mjölk (½ dl)70 g ljussirap (½ dl)200 g mörk choklad, 70%Sätt ugnen på 175 grader
//Matilda Banana ChocolateHazelnut Caramel Cake. Nu ska ni få höra på något gott. bananbottnar, salt kolasås, chokladganache, nutellamarängsmörkräm och hasselnötter
Uppe på den har jag spritsat chokladtryffel och i mitten är det en klick kristyr med mintsmak. 0,25dl vatten3dl florsocker1,5 tsk pepparmintsaromBotten har jag gjort i en sån här rund mazarinkapsel. 1,5 tsk pepparmintsarom
// You decide which kind of chocolate you'd like to use (what % of cacao), but if you use a very dark chocolate there's a chance you have to add a bit more of sweetening of choice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.