Eftersom det var svårt att bestämma vilken tårta jag skulle baka gjorde jag två minitårtor istället. En med choklad och godis och en med vanilj och bär
Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]. Citroncurd3-4 citroner, juice och zest (ekologiska) 150 g strösocker 150 g ägg [3 små]
Skala betorna och skär dem i tunna skivor med hjälp av en mandolin eller i en matberedare. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolasalladen
Vackeroch höstig persikopaj med kolasmak. Denna soliga söndag avslutas med en persikopaj med kolatouche, jag fullständigt älskar dessa dagar då man har tid i köket att strosa runt och plocka och greja och liksom kreativiteten skapa något under tiden man håller på
Blanda potatisskivor med salt och peppar efter smak. Varva potatisskivorna längs med formarnas väggar ända in till mitten så att ett fint rosenmönster bildas
Hacka den vita chokladen, och stöt saffranet i en mortel tillsammans med lite socker. Idag vill jag ge dig ett recept på en fantastiskt god saffransfudge med vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.