Steg 1 - Vetebullarna. 1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt ca 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke och häll över mjölk- och smörblandningen
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med hjorthornssalt
Baka minisemlor. Inga krusiduller. Inge specialdietssemlor. En semla ska alltid vara en semla. God och luftig bulle med mycket kardemumma och med den härligt krämiga och söta mandelmassefyllningen och den lättvispade grädden på toppen
Minisemlor ca 30st. Liiiiite i förskott på min lediga dag idag bakade jag semlor. Jag gillar inte semlor egentligen men nu gjorde jag minisar och fyllde min med vaniljkräm istället för mandelmassa
Minisemlor 10st4ägg Storlek S/M (En del har fåt för lös deg med stora ägg)4msk sukrin mellis (går att utesluta om du ej använder sötning)0,5krm stevia eller 0,5tsk flytande hermasetas (går att utesluta om du ej använder sötning)1dl grädde (kan nog med fördel bytas ut mot grekisk yoghurt)2msk kokosmjöl2dl mandelmjöl2
Minisemlor. MINISEMLOR. Jag gillar miniatyrer av alla de slag. Särskilt bakverk. Små dammsugare, minikakor, gulliga små muffins, chokladpraliner som man kan sluka i ett nafs
För att påvisa detta kastar vi här ut ett recept på smaskiga Minisemlor, perfekta att ge till någon du vill dela ett petit ögonblick med, eller smaska i dig själv när du känner att du förtjanar något alldeles extra i bakväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.