Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt, det mesta av mjölet och rumsvarmt smör i klickar och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt kesella, smör i klickar, salt, kardemumma, socker och mjölet blandat med hjorthornssalt
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med hjorthornssalt
Baka minisemlor. Inga krusiduller. Inge specialdietssemlor. En semla ska alltid vara en semla. God och luftig bulle med mycket kardemumma och med den härligt krämiga och söta mandelmassefyllningen och den lättvispade grädden på toppen
Minisemlor ca 30st. Liiiiite i förskott på min lediga dag idag bakade jag semlor. Jag gillar inte semlor egentligen men nu gjorde jag minisar och fyllde min med vaniljkräm istället för mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.