Minipajer med kantareller
Arla
Arla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 12 msk kallt vatten
  • 1200 g kantareller
  • 11 knippe salladslök
  • 11 msk Arla® Svenskt Smör
  • 12 dl riven Arla Präst®
  • 12 ägg
  • 11 dl Arla® mjölk
  • 11 dl Arla® vispgrädde
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpepparGör så här: Sätt ugnen på 200°.Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.