Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
15 små pajer Pajdeg 75 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1 dl kvarg (1 %) Fyllning 200 g strimlad grönkål eller fryst grönkål (200 g färsk motsvarar 250 g fryst) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 ägg 1 dl kvarg (1 %) 1 1/2 dl mellangrädde salt och peppar 140 g ädelost Garnering 1 1/2 dl skållad sötmandel 1 1/2 msk honung 1 1/2 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skapligt billig, väldigt god och sprängfylld med nyttigheter. Grönkål är en underskattad grönsak. Lite väl finmalen för min smak, och med väl låg kötthalt, men gjord på någorlunda glada grisar i alla fall
Smaka av med salt och peppar. En av min mans favoritpålägg / tilltugg är brieost och salami. Jag har inte lika förtjust som Martin när det gäller brieost och salami, jag t
Minipajermedmedelhavssmak. Blandade lite lufttorkad skinka med purjolök och god ost idag, salt och gott till, de lite sötare sakerna som finns på glöggfesten
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.