Minipajer med getost.
Carinas Mat och Prat
Carinas Mat och Prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 stycken
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 65 g babyspenat
  • 200 g getost
  • 30 g valnötter
  • 15 g pinjenötter
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg salt
  • 15 min Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den, ca 4 mm tjockt. Stansa ut rundlar, ca 12 cm i diameter, och klä smorda minipajformar med löstagbar botten, ca 10 cm i diameter. Lägg en bit folie i varje pajform och fyll formen med torkade ärter, det förhindrar att kanterna åker ner under förgräddningen. Nagga botten och ställ formarna i frysen i ca 30 min Sätt ugnen på 200 grader Förgrädda pajskalen mitt i ugnen i ca 10 min Fyllning: Fräs vitlök och spenat i lite olivolja tills spenaten är mjuk. Skiva getosten. Fördela spenatblandningen i pajskalen och lägg getostskivorna ovanpå. Strö över valnötter och pinjenötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.