Minihamburgare
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12.5 dl mjölk
  • 10.5 dl rapsolja
  • 10.5 tsk salt
  • 12 tsk strösocker
  • 16 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 sesamfrön
  • 1400 g nötfärs
  • 1 salt
  • 12 msk Sweet baby raysås
  • 11 st äggula
  • 1 smör
  • 1 sallad
  • 1 tomat
  • 1 lök
  • 1 hamburgerdressing
  • 1 Hamburgerbröd: 25 g jäst 2.5 dl mjölk 0.5 dl rapsolja 0.5 tsk salt 2 tsk strösocker 6 dl vetemjöl Pensla med: ägg sesamfrön Hamburgare: 400 g nötfärs salt peppar 2 msk Sweet baby raysås eller annan grillsås 1 st äggula smör eller margarin Servera med: sallad tomat lök hamburgerdressing Ugn: 250º ca 8 hamburgare och 30 brödSmula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.
  • 1 Arbeta till en deg som släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla ut läng-der. Dela varje längd i 15 bitar och rulla små bullar.
  • 1 Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  • 1 Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 6–7 minuter. Låt svalna.
  • 1 Blanda färsen med salt, peppar, grillsås och äggula. Forma 8 små biffar och stek i en stekpanna med smör, ett par minuter per sida.
  • 1 Lägg ihop bröd och biffar med sallad, tomat, lök och dressing.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.