Smaka av med salt och låt marmeladen svalna av. Funkar nog det med. Fetaoströra. Alla har väl definitivt inte tillgång till en köttkvarn och då har jag har läst att man kan frysa det rökta fläsket innan och riva ned det i köttfärsen istället
Igår åt vi bookmakertoast till middag och till det serverade vi pommes frites medfetaoströra. Hacka gräslöken och toppa röran med detta samt lite svartpeppar
Jag tycker om att även köra i lite färska örter och då kan man anpassa röran lite till vad man vill servera den till men jag tycker färsk timjan, gräslök eller basilika är de som gifter sig bäst med smakerna
Finstrimla rödlöken och lägg i kastrull tillsammans med oljan. Till den gångna helgens kalas bidrog en av svägerskorna med bland annat en jättegod rödlöksmarmelad som vi serverade som tillbehör till förrätten
Skär löken i tunna skivor och fräs den i smör på svag värme i ca 10 minuter utan att den får färg. Tillsätt vinäger & honung, låt puttra i 4-5 minuter, tills den har antagit en tjock marmelad liknande konsistens
Passar utmärkt till grillat och även till ostar. Skala, halvera och skiva 3-4 rödlökar tunt. Blanda i 1/2 dl rödvinsvinäger, 1/2 dl rödvin, 1/2 dl flytande honung och 1/2 dl socker
Smaka av med portvin, salt och svartpeppar. Lägg upp i burk med lock. Rör om då och då. Skala och skiva rödlöken och fräs den i olivolja på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt vinäger, farinsocker och socker sjud samman i ca 40 minuter
Skiva löken tunnt och fräs den på mediumvärme i lite olja tills den är mjuk. Ett enkelt och gott tillbehör som passar lika bra till grillat som till kyckling
När löken är mjuk, röran mörk och glansig, smaka av med salt och ta den av spisen. Jag gjorde istället en rödlöksmarmeladmed balsamvinäger som passade utmärkt till
Jag bestämde mig för att i år vill jag ha min balkong full med ätbara växter och kryddor. Hur underbart är det inte när naturen äntliggen är vaken igen och allt växer så att det knakar
Smaka av med salt och nymald vitpeppar. Har vid något tillfälle fått detta på restaurang till en god köttbit och tänkt att det kan ju inte vara svårt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.