Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Jag gillar att göra kakor och bakverk i små storlekar, inte bara för att det blir så söta utan också för att jag tycker ibland att det kan bli lite för mycket av det goda, så att säga
Nu var det otroligt länge sedan det blev något inlägg här. Jag har haft lite dåligt med inspiration och dessutom för lite tid, eftersom jobbet numera tar ganska mycket av tiden och jag inte har så stor lust att sitta vid datorn även när jag är hemma
Botten. Blanda riven mandelmassa socker och en ägg vita. Spritsa på bakplåtspapper. Ca 3x3 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min
Här kommer en variant på en klassiker, biskvin. Jag har en hel del jordgubbscurd över efter helgen tårta så därför gjorde jag en massa biskvier fyllda med jordgubbscurden och täckta med mörk choklad
Jag är otroligt förtjust i allt som är i miniformat inklusive bakverk. Att stå i en chokladaffär och välja vackra små tryfflar eller som på Grand Hotels afternoon tea mötas av ett kakfat med små små damsugare gör mig lycklig rakt igenom
Mintchokladbollar, choklad- och hallontårta, minibiskvier och brysselkex. Ni har ju redan sett lite bilder från Harry Potterkalaset och nu kommer det bilder från kalas nummer två
Minibiskvier med citron och hallon. Minibiskvier med citron och hallon. är biskvier. ChokladBiskvier har vi haft på kakfaten i stort sett varje jul så länge jag kan minnas
Minibiskvier med kanelsmak. Minibiskvier med kanelsmak. Här har vi haft kalas de senaste dagarna och en av sorterna som fanns på kakfatet den här gången var kanelbiskvier
ca 25 stycken. 1. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa eller klicka ut små runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.