Efter en dag med mycket planering och spännande saker på gång är det nu dags att bege sig hem till det gustavianska hemmet igen, ikväll ska det njutas av ljuvlig pavlova vill jag lova
Pavlovamedrabarbergräddeoch jordgubbar. Vispa gräddenoch blanda medrabarbermoset. Hos Helena hittade jag receptet på rabarbergrädde, men eftersom jag inte läste receptet särskilt noggrant så gjorde jag den lite annorlunda
Servera medgrädde, sylt och jordgubbar eller annat gott. Härligt med långhelg. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Alla deltagarna var helt lyriska och många med mig blev nog lockade till att själva testa pavlovan
Vispa gräddeoch pritsa eller bred på. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar
Slå på rejält med smuldeg och pynta med en bit av vaniljstången samt färska blommor. Vad vi har gjort här är en sockerlag smaksatt med vanilj och syrener, fantastiskt goda smaker som gifter sig väl medrabarberns syra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.