Mini Kanelbullar
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 °C (fingervarmt). Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet. Blanda i saltet, sockret, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20-30 minuter. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Skär plattan i 3 bitar. Rulla samman varje bit till en rulle som skärs i bitar. Lägg i små pappersformar. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 250 °C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk. Tycker du inte om kanel kan du fylla bullarna med något av följande alternativ i stället
  • 50 g smör eller margarin, 1/2 dl strösocker, 1/2 tsk vaniljsocker eller
  • 50 g smör eller margarin, 1/2 dl strösocker, 2 tsk kardemumma eller
  • 25 g smör eller margarin, 75 g riven mandelmassa eller
  • 1 dl apelsinmarmelad eller
  • 1 dl russin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.