Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vit choklad (använde Lindt´s vita chokladmed torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Hacka den vita chokladen och blanda med den resterande smuldegen. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Eftersom jag hade nutella hemma och inte riktigt vet vad jag ska göra med det använde jag det i frostingen, men det hade nog varit godare med en ren chokladfrosting
Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Skeda ut marängen till små fluffiga marängberg på en plåt med bakplåtspapper (alt
Rabarber- och jordgubbspajmed vit choklad. Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god och somrig paj med rabarber, jordgubbar och vit choklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Låt svalna något och servera med en god vaniljglass eller krämig vaniljsås. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. Grovhacka 100 g vit choklad och 1 dl sötmandel (kan uteslutas). Gör en smuldeg genom att nypa samman den vita chokladen, mandeln, 2 dl havregryn, 1 dl rårörsocker och 100 g smör. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. 100 g vit choklad
Blanda resten av den vita choklade, mandeln, socker, havregryn och mjukt smör. 200 g vit choklad. Blanda med potatismjöl och lägg i botten av en pajform eller i 6-8 portionsformar. Hacka den vita chokladen och strö 1/3 över rabarber och jordgubbar. 200 g vit choklad
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.