Mina absolut bästa gluten- och laktosfria pepparkakor
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g laktosfritt smör
  • 100 g smetana - en halv burk
  • 2 dl kokosblomssocker - (eller 1 dl rårörssocker + 1 dl mörkt muscovadosocker)
  • 3/4 dl dadelsirap eller mörk flytande honung
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald pomerans
  • 1 tsk mald kardemumma - gärna alldeles nystött/mald
  • 1 stort ekologiskt ägg
  • 5 dl ljust teffmjöl eller rårismjöl + lite till utbakning
  • 2 tsk xantangummi
  • ½ tsk bikarbonat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.