Och nu har jag hittat en ny, god balsamvinäger att hälla på. Inte lika krämig och söt som den med fikon, men mangovarianten är också utmärkt på vitkålen
Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi. Jag bad om ett specifikt recept, och vips så kom det en drös med recept på mms… såå himla bra
Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena. Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Skölj och skala äpplenaoch sedan dela dem i halvor. Det är regn, rusk och eländigt. Lägg alla ingredienser utom sockret i en kastrull och koka upp på svag värme tillls äpplena börjar falla sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.