Nedan presenterar jag mina favoriter justnu. Massor med C-vitamin, en gnutta järn och inte en endaste komjölksprodukt då dessa påstås hämma upptaget av järn
skulle antagligen funka ännu bättre i en smörgåsgrill, men jag har ingen hemma. Stek ca 45 sekunder-1 minut per sida. Lägg ca 80 g färdiglagad kycklingfilé på ena sidan av wrapen med 50 g tomat i skivor, lite bladspenat, lite röd lök, 50 g minikeso och ca 2 g riven parmesan. 50 g minikeso och ca
Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma
Först måste pajskalet vila i kylen i 30 minuter, för att sedan förgräddas i ugnen i cirka 10-15 minuter. Sedan ska fyllningen hällas över till pajformen med dess skal och direkt in i ugnen för att gräddas i 25-30 minuter
Hackar lök (justnumin egen salladslök), skivar paprika och morot tunt. kokar upp vatten i vattenkokaren och häller över fullkornsnudlar (glasnudlar funkar också), låter dem mjukna upp i några minuter för att sedan sköljas i kallt vatten (stoppar kokningen -annars blir de för mjuka och grötiga då du wokar upp dem igen)
Glutenfria mellanmål som är populära hemma hos mig justnu. 1 grönt fast, äpple i klyftor1/2 dl kesoRussin och kanel efter tycke och smak1 litet päron i bitar3 skivor honungsmelon i bitar1/2 dl lättkesella7 hasselnötterRussin och kardemumma som smaksättare1 dl Torkade bananchips3 st Torkade aprikoser1/4 dl Russin2 msk hela jordnötter med skalDetta mellanmål ger ganska många kalorier, men är perfekt före eller efter träningen eftersom det mättar bra och ändå är "helt-okej-nyttigt" 1 grönt fast. 3 skivor honungsmelon i bitar
På våran Road trip to Italy, så redan vid första stoppet i Tyskland i byn Goslar såg vi att alla drack denna drink på uteserveringarna och förstås var jag bara tvungen att beställa och smaka vad det var alla drack
Tillsätt vaniljsockret och vispa ytterligare någon minut. Vispa äggvitorna och sockret i 15 minuter. In i ugnen på 150°C i 45 minuter. Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen
Det är receptet på min favoritkaka justnu. När jag höll på att dammsuga golvet tog jag en titt på kylskåpet där det satt ett recept som min mamma lämnade till mig sist de var hemma hos oss
Det handlar om att växla mellan "vanliga" matdagar där du i princip får äta vad du vill, och dagar med mindre mat så att magen och hela kroppen får vila
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och hackad basilika, låt sjuda några minuter. Här är på recept på familjens favoriträtt justnu som barnen har döpt till Barnens lasagne
Jag stekte köttet i cm tjocka skivor i smör/olja, het panna, salt och nymalen peppar och det behövdes bara en kortis på varje sida och sedan fick det vila några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.