Jag varken bakade eller åt kladdkaka idag, är ju inne på min paleo-diet (men ska nog testa att göra en paleokladdkaka snart) men för några veckor sen bakade jag en väldigt vit kladdkaka med äpple i
Eller till och med en ny tjänst, med enabenet i denadministrativavärlden och den andre i det kliniska medicinska, hur kul som helst och hur glad som helst är jag
I år igen köpte mina föräldrar ett helt lamm och jag och min syster fick några kilo. Du kan även använda en hel kyckling eller vilket kött du vill anpassa bara koktiden efter det kött du har
Min mamma brukar göra dom till mig när jag fyller år (förlåt men Mariannes var ett strå vassare. Dom här kakorna bjöd alltid min fina faster Marianne på så det var alltid extra lyxigt
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Gör så här…Sätt dig ned och djupandas i enminut eller så länge du har tid. I alla tider har människor gjort olika reningskurer för hälsans skull och idag behövs det mer än någonsin
Ju mer mina frukostar efterliknar (nyttigare) efterrätter, desto gladare blir jag. Jag har lite svårt att döpa den, för jag vet inte riktigt var det är
Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
Förra veckan gick det dock åter uppåt, värken avklingade, orken infann sigigen och med denmatlagningslusten och det stod en sillalåda (strömmingslåda) och väntade på herr Mårtensson när han äntrade köket på kvällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.