SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2. 2. 2. 2. 2. 2 msk mirin. 2 dl socker. 1/2 fint skivad röd chili. 2 äggulor
När fredagen kom frågade jag om jag fick sova hemma över natten pga min lilla son och det fick jag. Jag ammade fortfarande så det första jag fick göra var att pumpa ut mjölken som kastades, då den var full med narkosmedel och smärtsillande
Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Dela kycklingen i portionsbitar. Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 2 gula lökar. 1 1/2 dl hönsbuljong. 250 g champinjoner. 2 dl crème fraiche
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. 2 rödbetor. 2-3 cm ingefära. 2 rödbetor. 2-3 cm ingefära
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 2 ägg. 25 tsk gul curry. 1½-2 msk torkad basilika. 2 cm riven ingefära
mina tavlor. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t. 2. 10 min beroende på temperatur). 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t
Man kan få dela till brödbitarna lite så det passar ihop. Detta räcker till min tårta enligt bild. Bred ut mimosasallad på lager 2. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 2 st mimosasallad 400 g (k-sallad). 1½ burk leverpastej (200 g). 2-3 msk spad från smörgåsgurka. 2 dl majonnäs. 2 st burkar kräftstjärtar i lag (400 g). 200-300 g skinka
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. 200 g mjukt smör. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h. 200 g mjukt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.